Shop

4 alternative karriereveje til den frihedselskende unge

Hvis du netop er færdig med en uddannelse eller skal til at vælge, hvilken retning du vil gå i, så er det værd at overveje, hvilke jobs du kan få. Ordet karriere er begyndt at få nogle dårlige medbetydninger, da det er blevet associeret med en sådan stræben efter materiel og finansiel succes, at man vil gøre hvad som helst for at opnå sine selviske mål. Andre forbinder ordet med et fængslende arbejdsliv, hvor man ikke kan slippe væk og prøve nye ting, når man først har valgt, hvad man vil arbejde inden for. Det behøver heldigvis ikke være tilfældet, og vi har fundet fire alternative karriereveje, som kun fører til konstant stigende frihed.

Den første karriere du bør overveje er tolk. Det at lære flere sprog er både gavnligt for hele din måde at tænke på og så giver det dig mulighed for at arbejde og leve i mange forskellige lande. Der er ikke mange jobs, der tillader at man rejser rundt mens man arbejder, så hvis du overvejer et sabbatår bør du også tænke den her mulighed ind, hvor du tjener penge mens du rejser rundt. Det åbner desuden op for at du kan oversætte tekster i stedet for mundligt, hvilket giver endnu større frihed, hvis du kan gøre det som et freelance arbejde.

Du kan også gå i en noget anden retning og arbejde med markedsføring. Det lyder måske ikke som om, det fører til specielt gode muligheder for frihed, men hvis du går i den digitale retning, som vel efterhånden er den mest normale, så kan du arbejde hvor som helst i verden samtidig med at du mere eller mindre er garanteret et arbejde, da der altid vil være brug for at sælge og promovere alverdens ting. Dine erfaringer kan desuden bruges inden for andre brancher, så du ender ikke med at være tvunget til at vælge imellem de samme tre virksomheder resten af dit arbejdsliv. Hvis du vil læse op på selv uden at få en officiel uddannelse, så er marketing automation et godt sted at starte.

Hvis dine evner med en computer og matematik er gode, så kan du altid blive programmør. Som programmør kan du altid finde et arbejde, og der er både gode muligheder for alsidige udfordringer og en høj løn. Du har desuden let ved selv at starte en virksomhed, da det er billigt at begynde at udgive software eller apps til computer, mobil og tablet.

I samme boldgade men med en smule mindre teknisk snilde har vi webudvikling. Det kan være et job for en programmør, men det kan også være meget simplere, hvis du har sat dig ind i de rigtige redskaber til formålet. WordPress blogs kan sættes op uden et tastatur, når man først har lært, hvordan det hænger sammen.