Baby

Forskellige ting, der er vigtige at tage stilling til, til indretning af det første børneværelse

Måske står du som førstegangsforældre og skal til og indrette det første børneværelse. Det kan være svært at vide hvilke møbler og andre ting, der både er vigtige, men også praktisk rare at have, da du hører mange forskellige ting, og mange forskellige anbefalinger fra nettet, venner og familier, der alle blot vil hjælpe, men som måske gør dig endnu mere forvirret. Derfor vil vi prøve at give dig et overbliv over forskellige, gode ting at have, eller i hvert fald at tage stilling til, til dig, der skal indrette et børneværelse for første gang.

 

Ting der kan genbruges, når børnene bliver større

Det er i forvejen dyrt at have børn, når der skal købet tøj, udstyr og indrettet værelse. Derfor behøves man ikke gøre det dyre end højest nødvendigt. Overvej derfor hvilke ting, du kan genbruge når barnet bliver større. Som idéer kunne dette være forskellige pynteting såsom børneplakater, som din baby kan kigge på og blive optaget af grundet de mange farver, men som efterfølgende kan bruges til læring. Børneplakater kan fås med alfabetet, skovens dyr og andre gode print, som kan bruges fra barnet er helt spæd og op til barnet går i børnehave og skole. En anden god idé er barnets seng, som du kan bruge i mange år. Når barnet er stort nok til at sove i sin egen seng, går der ikke mange år før barnet har vokset sig højere og skal bruge en ny seng. Men med en seng, hvor du kan gøre den større, har du sparet mange penge, og skal først investere i en ny, når barnet er i skolealderen.

 

Tænkt først og fremmest praktisk

Der findes mange smukke ting til børneværelset, og det kan være svært ikke at lade sig rive med, når man skal indrette et børneværelse helt fra starten. Man har måske en idé at indrette værelset med smukke, sarte farver og god plads på gulvet til at kunne lege. Virkeligheden er desværre bare noget anderledes, derfor er det en god idé at tænke praktisk frem for alt. Børn leger og roder, og er ligeglade med, om deres puder  er lavet er hør, eller dukkehuset er antikt, hvis ikke de må lege med demt. Husk derfor altid at tænk barnets behov for leg og udfoldelse først, frem for en smuk og billedperfekt indretning.