Garn

6 brugbare ting du kan lave med garn

Det kan være brugbart selv at kunne lave alt, hvad man har brug for. Selv hvis man aldrig har brug for det, kan det være betryggende at vide, at man har evnerne, hvis man en gang skulle få brug for dem. Det er også en enormt rar følelse at skabe noget, især bagefter når man viser det frem til vennerne. Det er dog endnu bedre, hvis det er ting, der rent faktisk kan bruges, i stedet for bare at se pæne ud eller vise ens fremskridt frem indenfor hvad end man gør for at lave tingene. En af de evner der kan bruges til at lave brugbare ting til hjemmet, en selv eller gaver til venner og familie er strikning, som kræver så simple ting som strikkepinde og garn. Hækling er søsterdisciplinen, som også kan bruges til at lave brugbare ting af garn. Vi vil her se på seks brugbare ting, du kan lave med garn.

Den første ting på listen er tøj i alle afskygninger. Du kan lave al tøj fra top til tå af garn, men det kan være en god ide at bruge en slags garn, der ikke klør, som for eksempel bomuldsgarn, der er en af de mest populære former, ikke mindst fordi den er vegansk. Det vil sige at den er lavet uden materialer fra dyr, så ingen dyr lider for at vi kan rende rundt med tøj på.

Som nummer to har vi tasker, som også bør laves af bomuld hvis du har tænkt dig at gnubbe dig op ad dem. Du kan for eksempel lave en taske til at opbevare og slæbe rundt på alle dine ting til strikning. Du kan også lave en rygsæk eller en større eller mindre dametaske, alt efter hvad dine behov er. En mandetaske er selvfølgelig også en mulighed – ingen skal komme og sige, at vi er sexistiske.

En anden brugbar ting du kan lave med garn er punge. Uanset om du slæber rundt på kontanter i læssevis som både mønter og sedler eller kun går rundt med betalingskort og lignende, så kan det opbevares i punge lavet af garn. Det er nemmet, hvis du hækler den, men det kan bestemt også lade sig gøre at strikke en pung.

Den fjerde ting vi vil se på er sko, hvor det dog primært er indendørssko eller hjemmesko, der fungerer godt.

Som nummer fem på listen har vi grydelapper, som er noget af det første man lærer at strikke, fordi det er så simpelt og for de fleste ikke behøver være specielt pæne.

Sidst men ikke mindst har vi legetøj til børnene. Du kan lave alverdens dyr eller barnets yndlingsfigurer fra fjernsynet eller en bog. Der er ikke nogen begrænsninger med copyright eller lignende, så længe du ikke laver en forretning ud af det.