Messestand

Drop Antagelserne og Tag På Messe med Et Åbent Sind

Der findes messer til stort set alting nu om dage. Hvis man er arbejdsløs, eller bare nysgerrig omkring sine muligheder, kan man tage ud på en jobmesse og snakke med en masse interessante virksomheder. Hvis man interesserer sig for den seneste teknologi, er der masser af teknologi messer over hele verden, hvor det sidste nye bliver vist frem af passionerede opfindere. Og det stopper ikke bare her: nej, det er alt der er en messe for efterhånden. Tegneserier, biler, atletik og så videre og så videre.

Men det er sjovt, at disse messer ikke har et større antal deltagere end de har. Ganske vist har det været stærkt voksende de seneste år, men det er stadig et meget lille antal mennesker der møder op, i forhold til hvor mange der interesserer sig for de ting der præsenterer på sådan en messe. Hvorfor er du eksempelvis ikke taget på jobmesse endnu? Der har med garanti været en det seneste år, indenfor kørselsafstand af der hvor du bor. Selv hvis du allerede har et arbejde du er glad for, er det stadig ikke nogen undskyldning: en messe er et fantastisk sted at udvide sin horisont og møde nogle interessante mennesker. Du kan med sikkerhed komme til at lære mere om dit eget felt, og måske endda finde inspiration du kan bruge til at gøre dit job endnu bedre. Måske kan du endda lave brugbare alliancer imellem din virksomhed og nogle andre.

Men mit spørgsmål er nu egentligt retorisk. Jeg har et rigtigt godt bud på, hvorfor du ikke er taget på messe: du har allerede lavet nogle antagelser om, hvad du ville kunne få ud af messen, og disse antagelser har ikke nok værdi til at du gider gøre det til virkelighed. Men her må jeg lige stoppe dig, og gøre dig opmærksom på, at dine antagelser er baseret på rent og skært gætværk. Ind til du har været taget til den samme type messe mindst 3 gange, er dine antagelser helt og aldeles ubrugelige!

Hvorfor 3 gange spørger du måske? Jo, fordi dine fejlagtige antagelser også har tendens til at holde dig tilbage, de første par gange du tager ud på en messe. Det hele er lidt nyt og skræmmende, og derfor kommer du hurtigt til at finde på undskyldninger for ikke at gå op til den Messestand der ellers ser interessant du, og starte en samtale. Men når du først er blevet vant til omgivelserne, og har set hvordan det hele hænger sammen, så vil du automatisk være mere modig og nysgerrig.

Så gør dig selv en tjeneste, og drop antagelserne. Hold øje med hvilke messer der er i dit nærområde – eller måske endda lidt udenfor det – og tag ud og oplev dem. Tag til den samme type messe mindst tre gange, før du beslutter dig for om det er noget for dig eller ej. Tro mig, det vil gøre en enorm forskel i dit liv både professionelt og privat!